IZVANREDNA SJEDNICA SABORA: Svi ministri dobili povjerenje

Na današnjoj izvanrednoj sjednici sabora zastupnici su glasali o novim ministrima.

Davoru Božinoviću iskazano je povjerenje s 82 glasa za i 2 protiv. Zdravku Mariću iskazano je povjerenje s 82 glasa za i 2 protiv. Gordanu Grliću Radmanu iskazano je povjerenje s 82 glasa za i 2 protiv. Ivanu Malenici iskazano je povjerenje s 82 glasa za i 2 protiv. Mariji Vučković iskazano je povjerenje s 82 glasa za i 2 protiv. Marku Paviću iskazano je povjerenje s 82 glasa za i 2 protiv. Vesni Bedeković iskazano je povjerenje s 82 glasa za i 2 protiv. Mariju Banožiću iskazano je povjerenje s 82 glasa za i 2 protiv.

Sabor podržao sve ministre osim Josipa Aladrovića, o njemu još traje rasprava na Odboru. Oko 18:30 iskazano je povjerenje i Josipu Aladroviću za ministra rada i mirovinskog sustava.

Na samom početku sjednice Božo Petrov je u ime Mosta tražio stanku. Odmah nakon njega stanku je tražio i SDP-ov Davor Bernardić koji je rekao da su smjenjeni ministri otišli zbog korupcije. “Za interes građana, najpravednije bi bilo da se raspišu izbori”, rekao je Bernardić.

“Danas ćete si izglasati i treću lošu Plenkovićevu Vladu”, poručila je u Saboru Anka Mrak Taritaš i također rekla da je jedino ispravno raspisati izbore. Stanku je tražio i nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić, kao i predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić traži stanku u ime kluba.

Komentiraj