Sabor izglasao izmjene Zakona o kaznenoj evidenciji

Autor:

20.04.2022., Zagreb - Saborskim aktualnim prijepodnevom, na kojemu 40 zastupnika postavlja pitanja clanovima Vlade RH, Hrvatski sabor pocinje novu, 11. sjednicu Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Hrvatski sabor u petak je jednoglasno izglasao izmjene Zakona o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji, kojima se regulira međunarodna razmjena podataka iz kaznenih evidencija

Njima se uspostavlja centralizirana baza podataka o identitetu državljana trećih zemalja, osuđenih zbog kaznenog djela u nekoj zemlji Europske unije.

Donesene su i izmjene Zakona o predmetima opće uporabe, kojima se utvrđuje da ti predmeti na hrvatskom tržištu moraju imati istaknutu obavijest o proizvodu (deklaraciju) na hrvatskom jeziku s propisanim podacima.

Hrvatski sabor je prihvatio i izvješće premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća te prijedlog o proglašenju prve nedjelje u lipnju “Danom preživjelih od raka u Republici Hrvatskoj”.

Saborski zastupnici u petak nisu glasovali o Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju i izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu zbog velikog broja podnesenih amandmana o kojima se Vlada nije stigla očitovati.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.