HINA/ Denis CERIĆ

SABOR: BERNARDIĆ “Na mene je krenula neviđena hajka, ona nije slučajna”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je kako će u 10:55 sati ispred Baščanske ploče u Saboru dati izjavu za medije.

“Rejting SDP-a nije naročito rastao, ali ni padao otkad sam ja na čelu stranke”, rekao je na početku Bernardić.

Naglasio je kako je posljednjih dana stranci nanesena velika šteta, te dodao da će se o svemu razgovarati na stranačkim tijelima. “Meni je zadatak osigurati stabilnost i prosperitet SDP-a”, poručio je.

“Vidjet ćemo kako dalje, raspravljat ćemo i o svemu. I o prijedlogu opoziva predsjednika koji će vjerujem biti upućen sljedeći tjedan”, kazao je.

Dodao je kako je legalno izabran za predsjednika SDP-a. “Devet mjeseci vodim stranku, ne mogu i neću komentirati unutarstranačke stvari, o tome ćemo pričati unutar stranke”, odgvorio je na pitanje je li spreman otići s mjesta predsjednika stranke.

Kaže i kako je od trenutka kada su počeli zahtjevati istinu o Agrokoru na njega krenula ‘neviđena hajka’ na njega, za koju vjeruje da nije slučajna.

“Inzistirao sam na Povjerenstvu za Agrokor i inzistiramo na tome isti dan kada biramo ustavne suce. Vidjet ćemo tko će podržati, čije će ruke biti biti protiv istine o Agrokoru. Procedura je jasna. Ukoliko dođe, a vjerujem da će doći sukladno statutu, o tome ćemo kao i svim drugim stvarima razgovarati unutar stranke”, rekao je Bernardić.

Novinari su ga pitali za komentar govra premijera Andreja Plenkovića na Općoj skupštini UN-a. “Ne mogu komentirati govor, ali mogu laž. Premijer nas je prevario jer je reako da će riješiti stvar s gospodinom Cerarom. Mi za konzenzus jesmo, ali za prijevaru ne. Lagao je za Sloveniju, za nastavak obrazovne reforme, za povećanje struje, a najveća laž je Agrokor. Lagao je da će doći Cerar na sastanak i da će riješiti stvar”, rekao je Bernardić.

Komentiraj