Ryan Reynolds i Blake Lively osudili rasizam i uplatili 200 tisuća dolara

Autor:

Netflix

Tijekom posljednjih godina Ryan Reynolds (43) i Blake Lively (32) postali su jedan od najprominentnijih hollywoodskih bračnih parova  koju svoju slavu koriste u brojne humanitarne svrhe. To su napravili i ovog puta te su, kako su objavili u nedjelju, uplatili 200 tisuća dolara u NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) fond a u povodu smrti Georga Floyda kojeg je ubio policajac Derek Chauvin u Minneapolisu.

Tom prilikom su na društvenim mrežama objavili poruku u kojoj su naveli kako nikada nisu brinuli o tome kako svoju djecu moraju pripremiti na različito provođenje zakona odnosno što se može dogoditi u trenutku kada im policija zaustavi automobil tijekom vožnje. „Ne znamo kako to izgleda kada to svakodnevno iskušavate. Sram nas je što smo sebi u prošlosti dopuštali neinformiranost o tome koliko je sustavni rasizam duboko ukorijenjen“.

https://www.instagram.com/p/CA3523apMYB/?utm_source=ig_web_copy_link

U nastavku poduže poruke, naveli su kako odgajaju svoju djecu kako oni nikada ne bi sudjelovali u tom ludilu i kako nikada ne bi nikome nanijeli bol. „To je najamnaje što možemo napraviti u čast ne samo Georga Floyda, Ahmauda Arberyja, Breonne Taylor i Erica Garnera, već svih onih crnih muškaraca i žena koji su ubijeni dok ih kamera nije snimala“.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.