Rusija tvrdi da Ukrajina koristi australske dronove za napade na njezin teritorij

Autor:

epa10838312 A handout picture made available by the Emergency Service of Ukraine shows rescuers working at the area where a shock drone hit the Danube River port infrastructure, Ukraine, 03 September 2023, amid the Russian invasion. Russian troops attacked Southern Ukraine with  25 shock drones and 22 of them were shot down, according to the Ukrainian Air Force. At least two people were injured.  EPA/Emergency Service of Ukraine HANDOUT 27050 HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Foto: EPA

Rusija je u utorak objavila da Ukrajina koristi australske bespilotne letjelice za napade na ciljeve na ruskom teritoriju te da se Australija sve više uvlači u sukob.

Ispostavilo se da se australske bespilotne letjelice zapravo koriste za napade na ciljeve u Rusiji”, rekla je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova.

To je bio njezin odgovor na novinarsko pitanje o informacijama objavljenim prošli tjedan u Sydney Morning Heraldu, po kojima je Ukrajinac koristio australske bespilotne letjelice za napad na aerodrom u ruskome gradu Kursku.

Zaharova je optužila australsku vladu da “s entuzijazmom pridonosi antiruskoj kampanji dirigiranoj iz Washingtona”, nastojeći tako skriti od javnog mnijenja “nezavidne okolnosti koje ukazuju na to da je Australija sve više uvučena u sukob u Ukrajini”.

OZNAKE: Rusija, Ukrajina, dronovi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.