Rusija: “Posljednjih godina 700.000 djece našlo je utočište kod nas, bježeći od bombardiranja i granatiranja iz područja sukoba u Ukrajini”

Autor:

epa10722886 A local man stands near damaged residential building in Shebekino, Belgorod region, Russia, 02 July 2023. According to local authorities, an average of 500 ammunition per day has fallen on the Belgorod region in recent weeks, prompting Governor Vyacheslav Gladkov to evacuate the inhabitants of Shebekino, as well as nearby villages. However, the number of shells decreased in the last three days recording no more than 30. More than 50 percent of large and medium-sized enterprises in the Shebekinsky urban district of the Belgorod region returned to work after attacks by the Armed Forces of Ukraine, Gladkov said on his VKontakte page. He also said that the Shebekino municipal services restored 65 apartment buildings and 62 private households after shelling.  EPA/STRINGER

EPA/STRINGER

Rusija je dovela oko 700.000 djece iz zona sukoba u Ukrajini na ruski teritorij, rekao je kasno u nedjelju Grigorij Karasin, šef međunarodnog odbora u Vijeću Federacije, gornjem domu ruskog parlamenta.

“Posljednjih godina 700.000 djece našlo je utočište kod nas, bježeći od bombardiranja i granatiranja iz područja sukoba u Ukrajini”, napisao je Karasin na svom kanalu u aplikaciji za razmjenu poruka Telegramu.

Rusija je pokrenula opsežnu invaziju na svog zapadnog susjeda Ukrajinu u veljači 2022. Moskva kaže da je svrha njenog programa dovođenja djece iz Ukrajine na ruski teritorij zaštita siročadi i napuštene djece u zoni sukoba.

Međutim, Ukrajina kaže da su mnoga djeca nezakonito deportirana, a Sjedinjene Države kažu da su tisuće djece prisilno odvedene iz svojih domova.

Većina kretanja ljudi i djece dogodila se u prvih nekoliko mjeseci rata i prije nego što je Ukrajina krajem kolovoza započela svoju veliku protuofenzivu kako bi povratila okupirane teritorije na istoku i jugu.

U srpnju 2022. Sjedinjene Države procijenile su da je Rusija “prisilno deportirala” 260.000 djece, dok ukrajinsko ministarstvo za integraciju okupiranih teritorija kaže da se 19.492 ukrajinske djece trenutno smatra ilegalno deportiranom.

Rusi se prisjećaju napredovanja Wagnera prema Moskvi: “Govorili smo da je u subotu bila pobuna, u nedjelju slobodan dan, a u ponedjeljak…”

OZNAKE: Rusija, rat, djeca, Ukrajina

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.