Rusija dronovima žestoko udara po Ukrajini, Zelenski hvali svoje zračne snage

Autor:

Photo: Unsplash

Rusija je drugu noć zaredom izvela nekoliko valova napada dronovima na Kijev, priopćila je gradska vojna uprava, a prenosi BBC.

Ukrajinski zapovjednik Serhij Popko rekao je da su sustavi protuzračne obrane pogodili oko 10 dronova u Kijevu i njegovu predgrađu.

Dodao je da nema izvješća o “kritičnoj šteti” i žrtvama.

Ruske vlasti tvrde da je ukrajinski dron koji je išao prema Moskvi oboren u subotu. Ministarstvo obrane priopćilo je da je letjelica bez posade presretnuta iznad Bogorodskog okruga na sjeveroistočnom rubu glavnog grada.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da nema štete ni žrtava.

Nedjeljni zračni napadi na ukrajinske mete uslijedili su nakon vala napada prethodne noći, a Kijev je rekao da je oborio 29 od 38 bespilotnih letjelica Šahid iranske proizvodnje koje je lansirala Rusija.

BBC nije mogao neovisno potvrditi koliko je dronova lansirano i uništeno.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pohvalio je svoje zračne snage za obaranje najvećeg broja bespilotnih letjelica koje je Rusija lansirala posljednjih šest tjedana.

Dodao je da bi Rusija mogla skladištiti projektile za zimski napad na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Napadi bespilotnih letjelica u petak navečer izazvali su prekide struje u više od 400 gradova i sela diljem Ukrajine te su oštetili skladište nafte u Odesi na jugu, ostavivši više od 1500 stanovnika bez struje.

Iz Ukrajine tvrde da gotovo 21.000 ljudi u regiji Donjeck nema struju, a 63 naselja su odsječena u regiji Zaporižja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.