Rusi tvrde da je eksplozija skladišta rezultat ‘sabotaže’. Evo odgovora Ukrajinaca

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utroak da je ojno skladište u blizini grada Džankoja na sjevernom Krimu oštećeno “sabotažom”, izvještava ruska državna novinska agencija RIA.

Državna novinska agencija TASS također je citirala ministarstvo obrane navodeći da je civilna infrastruktura, uključujući stanicu za opskrbu električnom energijom, također oštećena “sabotažom”.

Ranije danas, Sergej Aksjonov, ruski dužnosnik na Krimu, rekao je ruskim medijima da su u eksploziji ozlijeđene dvije osobe i da je prekinut željeznički promet između poluotoka i ostatka južne Ukrajine i Rusije.

Ukrajina nije službeno potvrdila ni opovrgnula odgovornost za eksplozije koje su se dogodile na Krimu posljednjih dana.

“Podsjetnik: Krim kao normalna zemlja je – Crno more, planine, rekreacija i turizam, ali Krim koji su okupirali Rusi je – eksplozije skladišta i veliki rizik od smrti za osvajače i lopove”, objavio je na Twitteru savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak nakon eksplozija. Ruska izvješća ne navode koliko se ukupno eksplozija dogodilo.

Prošli tjedan niz eksplozija u vojnoj zračnoj bazi u gradu Novofedorivki, na zapadnoj obali Krima, čini se da je prouzročio veliku štetu i uništio nekoliko ruskih vojnih zrakoplova, prema fotografijama komercijalnih satelita. Rusija je taj incident nazvala nesrećom.

Komentiraj