Rusi sve žešće napadaju Avdiivku: “Neprijatelj pokušava jurišati na grad iz svih smjerova”

Autor:

epa10997233 A rainbow over destroyed vehicles in the village of Posad-Pokrovske in the Kherson region, 01 November 2023. Russian troops entered Ukrainian territory in February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis.  EPA/OLEG PETRASYUK

EPA/OLEG PETRASYUK

Ruske snage intenziviraju napade iz kopna i iz zraka kako bi zauzeli istočni ukrajinski grad Avdiivku, rekao je najviši gradski dužnosnik.

“Stvari u sektoru Avdiivka postale su još teže. Intenzitet sukoba je u porastu već neko vrijeme”, rekao je šef vojne uprave Avdiivke Vitalij Barabaš za medijsku kuću Espreso TV.

“Rusi su otvorili još dva sektora iz kojih su započeli napade – u smjeru Donjecka… i u takozvanoj industrijskoj zoni. Neprijatelj pokušava jurišati na grad iz svih smjerova.”

Dužnosnici kažu da nijedna zgrada nije ostala netaknuta nakon mjeseci bitaka u gradu poznatom po golemoj koksari. Ostalo je manje od 1.500 stanovnika od 32.000 prije rata.

Velik dio borbi usmjeren je na industrijsku zonu i koksaru.

Barabaš je ranije rekao da su ukrajinske snage posljednjih dana potisnule ruske snage u blizini Stepova, sela sjeverozapadno od Avdiivke, priklještivši ih u blizini željezničke pruge.

Ukrajinski i zapadni vojni analitičari kažu da je Rusija pretrpjela velike gubitke, iako se bitka za grad rijetko spominje u službenim ruskim vojnim depešama.

Ruski vojni blogeri također su izvijestili o ukrajinskim uspjesima u blizini Avdiivke prošlog tjedna. U ponedjeljak su ruski izvještaji rekli da su moskovske trupe osigurale kontrolu nad industrijskom zonom i da pokušavaju upasti u koksaru.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.