Rusi lažnim videom pokušali iskoristiti Dannyja Treja u medijskom ratu protiv Ukrajine

Autor:

Promo

U utorak je društvenim mrežama počeo kružiti video u kojem se navodi kako je glumac Danny Trejo odbio posjetiti Ukrajinu u sklopu PR kampanje koja bi mu bila plaćena a sve zbog toga što je ured predsjednika Zelenskog tražio „rikverc“ od iznosa koji bi mu bio plaćen. U videu se navodi kako je Trejo trebao dobiti 100 tisuća dolara ali je zatim obaviješten da će dobiti 150 tisuća s time da 50 tisuća mora vratiti onima koji su ga pozvali. Portal Deadline kontaktirao je glasnogovornika Dannyja Treja koji im je rekao kako je cijela priča lažna. Volodimir Zelenskij nikada nije pozvao Treja u Ukrajinu, nikada mu nije ponudio novac za dolazak u njegovu zemlju niti je ikada netko iz ureda predsjednika Zelenksog tražio da mu im se vrati dio honorara.

Glasnogovornik Dannyja Treja jasno je rekao „To se nikada nije dogodilo. Netko je to izmislio“. U videu se navodi glumčev agent Ryan Davies kao izvor priče. Međutim, glasnogovornik glumca je objasnio da nikakav Ryan Davies nije njegov agent niti je ikada bio.

Politički novinar Brian Krassenstein bio je među prvima koji su rekli kako je video – lažan. „Ovo je LAŽNI video koji se dijeli sa računa koji su pretežno povezani s Rusijom“, napisao je Krassenstein dodajući kako se podmeće kako je to, originalno, video televizijske kuće MSNBC. Među onima koji su podijelili taj video bio je i Dmitrij Poljanski, ruski diplomat pri Ujedinjenim narodima, koji je napisao „Korupcija u Ukrajini? Kakva korupcija?“. Ujedno je naveo i izvor, opskurnu stranicu na ruskom jeziku s koje je preuzeo taj video.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.