Rubne dijelove požarišta na Čiovu natapa 150 vatrogasaca: “Svaki novi vjetar mogao bi rasplamsati vatru”

Autor:

27.07.2023., Trogir - Veliko pozariste na otoku Ciovu obisli su zupan Splitsko-dalmatinske zupanije Blazenko Boban i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Požar koji je u četvrtak buknuo na otoku Čiovu još uvijek nije ugašen te i u subotu 150 vatrogasaca s 42 vatrogasna vozila natapa rubne dijelove požarišta kako bi se spriječilo njegovo širenje, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

“Danas je situacija na požarištu na Čiovu povoljnija, požar je pod nadzorom, ali nije ugašen, a svaki novi vjetar mogao bi rasplamsati vatru i stvoriti nam nove probleme”, rekao je Marin Buble, zapovjednik vatrogasne operativne zone Trogir.

Vatrogasci kažu da, ostane li situacija na požarištu pod nadzorom gasitelja, danas neće trebati uključivati protupožarne zrakoplove.

Podsjetimo, tijekom petka u gašenju požara sudjelovalo je ukupno 160 vatrogasaca sa 40 vatrogasnih vozila iz navedenih vatrogasnih postrojbi te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 i tri protupožarna zrakoplova AT 802 FireBoss.

Policija je u petak izvijestila da su prvo uhitili dvojicu muškaraca, a jedan je u međuvremenu pušten. Radi se o albanskom radniku koji je na krovu zgrade brusio željezo zbog čega je došlo do iskrenja, što je izazvalo požar u kojem je izgorjelo oko 500 hektara niskog raslinja i borove šume.

Policija objavila detalje požara na Čiovu: Radnik je brusio željezo…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.