RTL neslužbeno doznao da Capelli, Bošnjaković, Banožić i Bedeković neće u novu Vladu

Ministri Gari Cappelli, Dražen Bošnjaković, Mario Banožić i Vesna Bedeković, a možda ni Goran Grlić Radman, Marko Pavić i Darko Horvat neće zadržati položaj u novoj vladi Andreja Plenkovića, koja će imati petnaest ministarstava, neslužbene su informacije koje je večeras objavio RTL.

“Žrtve reduciranja broja ministarstava, neslužbeno, bit će Gari Cappelli, Dražen Bošnjaković, Mario Banožić i Vesna Bedeković. Spekulira se da u novom sazivu više neće biti mjesta ni za Gorana Grlića Radmana, Marka Pavića i Darka Horvata”, objavio je RTL, kojemu je ministar gospodarstva Darko Horvat potvrdio smanjenje broja ministarstava, kao i mogućnost da turizam i energetika postanu dio istog ministarstva.

“Bit će petnaestak ministarstava, ne treba više u Hrvatskoj”, kazao je Darko Horvat. Poznato je da će SDSS imati potpredsjednika vlade bez portfelja, a predsjednik stranke Milorad Pupovac nedavno je najavio da će ime tog dužnosnika biti objavljeno u ponedjeljak.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Boris Milošević nije potvrdio da će on biti taj, ali je naglasio važnost odluke da manjine dobiju visoki položaj u vladi. “To je jako bitno, pogotovo kad uzmemo prošli period gdje je pogotovo desnica jako pokušavala da razbije suradnju između vlade i manjina, gdje se naglasak stavljao na srpsku nacionalnu manjinu, gdje se jako vodila ta antimanjinska klima”, kazao je Milošević RTL-u.

Izgled i sastav nove vlade trebao bi se znati sljedeći tjedan, javio je RTL.

Komentiraj