Royal Opera predstavlja svoje uspješnice u CineStar kinima

Tristram Kenton

Britanska kazališna kuća Royal Opera House je odlučila svoje nedavne uspješnice predstaviti u CineStar kinima. Za sezonu jesen/zima 2020. su najavljene dvije izuzetne opere i dva baleta.

Sezona kazališnih spektakala na velikom platnu se otvara 20. listopada kraljevskim baletom ‘Giselle’, pričom o izdaji i nadnaravnoj ljubavi, koja nadilazi smrt. Snimljen 2016. godine, u ovom obožavanom klasičnom baletu nastupaju Marianela Nuñez i Vadim Muntagirov.

U studenom publiku očekuje Puccinijeva ‘Manon Lescaut’ i Verdijev ‘Macbeth’. Opera je premijerno izvedena 1893. godine, bio je to Puccinijev prvi veliki trijumf. Ovu produkciju Jonathana Kenta iz 2014. je vodio Antonio Pappano, a glume Jonas Kaufmann, Christopher Maltman i Kristine Opolais. Verdijev ‘Macbeth’ nadahnut je Shakespeareovom tragedijom. U veličanstvenoj glumačkoj postavi nalaze se Anna Netrebko, Željko Lučić i Ildebrando D’Arcangelo, opera je snimljena 2018. godine.

Sezonu se zatvara 10. prosinca, prekrasnim ‘Orašarom’ snimljenim 2016. godine, bez kojeg je svaka zima gotovo nezamisliva. Spektakularna produkcija Petera Wrighta očarala je djecu i odrasle od prve izvedbe Kraljevskog baleta 1984. godine. U ovoj izvedbi sudjeluju: Lauren Cuthbertson, Federico Bonelli, Francesca Hayward i Alexander Campbell.

Projekcije uključuju ekskluzivne snimke iza kulisa, intervjue i predstavljanje izvođača izbliza. Program Royal Opera Housea će se prikazivati u kinima Kaptol Boutique Cinema, CineStaru Rijeka i CineStaru Joker Split. Distribuciju potpisuje kuća Trafalgar.

Alexander Campbell u ulozi Hans Petera (FOTO: Tristram Kenton)

Komentiraj