Rose McGowan napala Natalie Portman zbog Oscarovske haljine

Natalie Portman izazvala je veliku pažnju kada se u nedjelju navečer pojavila na crvenom tepihu u povodu dodjele nagrade Oscar odjevena u haljinu na kojoj su bila ušivena imena svih redateljica koje ove godine nisu nominirane za nagradu Oscar. Međutim, glumici Rose McGowan, prominentnoj aktivistici #MeToo pokreta, to se uopće nije dopalo. Ona je na Facebooku objavila da je takva vrsta protesta zbog hrabrosti oduševljeno prihvaćena od srednjostrujaških medija. „Hrabro? Ne, ne na duge staze. Više izgleda kao glumica koja je odglumila ulogu nekoga tko brine. Kao što mnogi od njih i rade“, napisala je Rose McGowan i poručila Natalie Portman da krene u akciju umjesto što priča.

„Mi koji smo se  uhvatili stvarnog posla smatramo aktivizam Natalie Portman duboko uvredljivim. Ne pišem ovo jer sam ogorčena, pišem zato što mi se gadi. Samo želim da ona i ostale glumice manje pričaju a više rade“, navela je Rose McGowan sugerirajući Natalie Portman da bi mogla raditi s više od samo dvije redateljice s kojima je u karijeri snimila filmove kao što bi mogla angažirati redateljice da snimaju filmove u sklopu njezine producentske kompanije Handsomecharlie Films.

„Vi glumice s A liste mogle bi promijeniti svijet kada bi zauzele stav umjesto da ste i same problem. Da, ti, Natalie. Ti si problem. Licemjerje je problem. Lažna podrška drugim ženama je problem“, nastavila je Rose McGowan. Nije ostala sama u kritikama jer su se na društvenim mrežama pojavili komentari slični njezinima u kojima su korisnici navodili kako je u gotovo 30 godina karijere Natalie Portman surađivala sa samo dvije redateljice.

Komentiraj