ROMANSA S TEHNOLOGIJOM Tinder je kupio tisuću licenci za ChatGPT i već ga koriste kao PR stručnjaka

Autor:

Pixabay

Matična tvrtka Tindera Match Group, koja je također u vlasništvu i drugih popularnih aplikacija za upoznavanje kao što su OkCupid i Hinge, potpuno se predaje ljubavnoj vezi s umjetnom inteligencijom.

Konglomerat je objavio dogovor s OpenAI-jem o korištenju njegovog velikog jezičnog modela ChatGPT. Iako nisu iznijeli nikakve pojedinosti o tome kako će tehnologija utjecati na njihov paket aplikacija za spojeve, prilično je jasno da je ideja da postane središnji dio carstva online spojeva.

“Integracija ChatGPT Enterprisea u naš rad je poput dodavanja prstohvata magije u naše svakodnevne zadatke”, navodi glavni tehnološki direktor Match Groupa Will Wu u priopćenju za javnost. “Ne govorimo samo o povećanju produktivnosti; ovo je potpuna revolucija kulture rada, koja pojačava rad naših inovacijskih motora”.

Ljubav je u zraku

Kao dio dogovora, tvrtka je nabavila 1000 poslovnih licenci za ChatGPT i namjerava iskoristiti chatbot za pomoć kod programiranja, dizajna, analize i izrade predložaka.

Očito su već dobro upregnuli UI pa je i njihovo cici-micasto priopćenje za tisak, tvrdi Match Group, napisao ChatGPT – a uredili su ga, naravno, ljudi iz tima za korporativne komunikacije.

NEBO JE GRANICA Upoznajte Soru, revolucionarni novi alat koji pretvara tekst u video

U priopćenju su zadržali i “citat” iz chatbota, koji doslovce glasi: “Oduševljen sam što se Match Group spojila sa mnom”, našalio se ChatGPT. “Zajedno, ne samo da probijamo led; mi ga topimo i preoblikujemo način na koji se obavlja posao”.

Oslanjajući se na X-puta viđene otrcane marketinške fore, objava od nas također traži da razmišljamo o tom dogovoru “kao o predbračnom ugovoru s tehnologijom” ili da “zamislimo radno mjesto gdje je ChatGPT novi aparat za kavu“.

‘Prave’ UI djevojke

Uključenje umjetne inteligencije se dugo čekao. Dio sjemena posađen je prošlog ljeta, kada je Match Group formirao tim koji se bavi generativnom umjetnom inteligencijom. U međuvremenu je velik dio online dating industrije to već učinio, s obiljem usluga koje beznadnim romantičarima nude “prave” UI djevojke.

Sam Tinder postao je poligon za sumnjive (zlo)upotrebe tehnologije, uključujući i muškaraca koji tvrdi da koristi umjetnu inteligenciju za razgovor s 5000 žena na toj platformi.

Priopćenje ne ide u detalje o tome kako će se ChatGPT integrirati u Tinder i druge aplikacije za spojeve Match Groupsa, ali prethodna izjava drugog izvršnog direktora C-suitea, Bernarda Kima, daje nam prilično dobar odgovor.

“Zamišljam da se umjetna inteligencija osjeti kroz cijelo iskustvo i utječe na sve, od kreiranja profila preko uparivanja do povezivanja za spojeve”, rekao je Kim u siječanju, piše Gizmodo. “Doslovno sve će biti UI”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.