Roger Federer svojom pojavom izazvao ovacije prepunih tribina Wimbledona gdje je osam puta pobijedio

Autor:

epa10203594 Team Europe's Roger Federer during Day 2 of the Laver Cup at the O2 Arena in London, Britain 24 September 2022. Federer played his last game before retirement on 23 September 2022.  EPA/ANDY RAIN

EPA/ANDY RAIN

Umirovljeni teniski velikan Švicarac Roger Federer (41) iznenada se pojavio na svojoj omiljenoj pozornici na oduševljenje prepunih tribina središnjeg terena u Wimbledonu.

Vlasnik 20 Grand Slam naslova, od kojih je osam osvojio u Wimbledonu, umirovio se prošle godine u rujnu na Laver Cupu. Sada se vratio u All England Club, ali kao gledatelj zaradivši ovacije prepunog “Central Coutra”.

Uz ovacije 15.000 gledatelja zauzeo je svoje mjesto u kraljevskoj loži zajedno sa suprugom Mirkom, roditeljima i princezom od Walesa. Istovremeno na ekranima je prikazana kratka video prezentacija Federerove blistave karijere u Wimbledonu, od njegovog prvog naslova 2003. do posljednjeg 2017.

Federer je potom pratio meč braniteljice naslova Kazahstanke Jelene Ribakine koja je sa 4-6, 6-1, 6-2 pobijedila Amerikanku Shelby Rogers. “Možda sam zato bila nervozna, kada sam bila mlađa uvijek sam gledala kako igra,” kazala je Ribakina.

Nakon meča Ribakina – Rogers, legendarni Švicarac je gledao i kako Britanac Andy Murray nadmašuje sunarodnjaka Ryana Penistona. “Nevjerojatno je bilo igrati ispred članova kraljevske obitelji, ali i ispred članova teniske kraljevske obitelji. Bilo je nevjerojatno što je Roger bio na tribinama,” kazao je Murray.

“Posljednji put kad sam bio na ovom terenu, a on me gledao, bilo je tijekom Olimpijskih igara 2012. godine, a on je sjedio u loži Stana Wawrinke i navijao protiv mene”, rekao je Murray kroz smijeh.

Federer drži rekord s osam Wimbledonskih kruna, a zadnji put je slavio 2017. godine. Od All England Cluba oprostio se sa 105 pobjeda i 14 poraza.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.