Roger Federer otkazao nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju

Autor:

epa07939050 Switzerland's Roger Federer cheers after winning his first round match against Germany's Peter Gojowczyk at the Swiss Indoors tennis tournament in Basel, Switzerland, 21 October 2019.  EPA/GEORGIOS KEFALAS

EPA/GEORGIOS KEFALAS

Rafael Nadal je već ranije otkazao sudjelovanje na Olimpijskim igrama, Novak Đoković je nakon osvajanja Wimbledona rekao kako dvoji o nastupu u Tokiju, a u utorak je Roger Federer službeno objavio da ne putuje na Igre u Japan. Postoji realna mogućnost da od velikog trija na Igrama neće zaigrati nitko. Neće zaigrati ni Denis Shapovalov (ATP 10.) i Dominic Thiem (ATP 6.).

“Za vrijeme sezone turnira na travi osjetio sam probleme sa koljenom, pa sam prihvatio da ću morati otkazati nastup na Igrama u Tokiju. Jako sam razočaran, za mene je uvijek bila čast nastupati za Švicarsku. Već sam počeo sa rehabilitacijom s nadom da ću se vratiti turnirima kasnije ovog ljeta”, poručio je Federer putem društvenih mreža.

Švicarac ima dvije osvojene olimpijske medalje, u Londonu 2012. je osvojio srebro nakon poraza u finalu od Andyja Murraya, dok je u Pekingu 2008. u paru sa Stanom Wawrinkom osvojio zlato u paru.

OZNAKE: roger federer

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.