‘Rodna ideologija je opasnija od komunističke’

HINA/ Dario GRZELJ

U organizaciji Hrvatskog katoličkog društvo prosvjetnih djelatnika ‘Biskup Srećko Badurina’ u šibenskoj je knjižnici sinoć održana tribina ‘Istina o Istanbulskoj konvenviji’.

“Prema rodnoj ideologiji, čovjek se rađa kao neutralno biće, a kasnije može odabrati hoće li biti muškarac ili žena, ili neki drugi do sada izmišljenih rodova. Rodna ideologija, koja tvrdi da su spol i rod odvojeni, preko feminističkih pokreta i međunarodnih konferencija u Kairu 1994. i Pekingu 1995. se uključila u ključne svjetske društveno-političke procese i postala je politička paradigma”, izjavio je Ladislav Ilčić.

Dodao je da rodna ideologija nema znanstvenu potkovu koja bi ju držala već se širi kao politička paradigma. “Ona se pokušava ispod radara ugurati u novi dokument, a jedan od njih je Istanbulska konvencija koja je prihvaćena 2011. godine. Konvencija definitivno ima dobrih stvari, jer se njome zaista bori protiv nasilja nad ženama. I jako je teško biti protiv takvog dokumenta i zato je kao trik unutra ubačena rodna ideologija. Istanbulska konvencija je međunarodni ugovor i kao takva je pravno jača od zemaljskih zakona, što znači da bi se naši zakoni trebali prilagoditi i podrediti Istanbulskoj konvenciji. Države koje ga ratificiraju obavezne su kontroli međunarodne skupine”, poručio je Ilčić.

Kazao je i kako je promjena spola nemoguća jer je genetski kod zapisan u svakoj našoj stanici. “Mi se možemo hormonalo promijeniti i ličiti na drugi spol, ali nikad nećemo biti drugog spola. Ja nikad neću biti žena”, ustvrdio je Ilčić, koji je rodnu ideologiju nazvao opasnijom od komunističke, jer je ‘komunistička išla čizmom i mogla se prepoznati, a ova ide iznutra’, prenosi Šibenski portal.

 

Komentiraj