Robert Langdon, glavni lik knjiga Dana Browna, dobit će tv seriju

Tom Hanks proslavio je lik Roberta Langdona kojeg je glumio u tri filma, odnosno tri filmske adaptacije knjiga Dana Browna, a to su “Da Vincijev kod” “Anđeli i demoni“ i “Inferno”. Sva tri filma režirao je Ron Howard. Kako javlja magazin Variety, tv kuća NBC sada je odlučila snimiti pilot epizodu serije koja će se zvati „Langdon“ koja će se temeljiti na knjizi Dana Browna „Izgubljeni simbol“ a koja prati avanture mladog simbologa s Harvarda Roberta Langdona koji mora riješiti niz zagonetki kako bi spasio svog mentora, a pri tome je uvučen u svjetsku zavjeru. Na taj način „Langdon“ bi funkcionirao kao prequel spomenutim filmovima.

U ovom trenutku nepoznat je glumac koji će glumiti Langdona, sigurno je da to neće biti Tom Hanks ali se zna da će scenarij pisati Dan Dworkin i Jay Beattie. Oni su poznati kao autori prošlogodišnje znanstveno-fantastične serije „The Crossing“.

Knjiga „Izgubljeni simbol“ objavljena je 2009. godine, nakon knjiga „Anđeli i demoni“ i „Da Vincijev kod“. Izazvala je veliko zanimanje te je prvog dana prodano milijun kopija, do kraja tjedna prodan je još jedan milijun. Prije osam godina planirala se filmska verzija knjige te je Steven Knight (Peaky Blinders) bio angažiran kao pisac scenarija, zajedno s Danom Brownom. Iako je 2013. trebalo početi snimanje filma, od toga se odustalo te se pristupilo snimanju filma „Inferno“.

Komentiraj