Robert Downey Jr. slavi 56. rođendan

Američki televizijski i filmski glumac i muzičar Robert Downey Jr. rođen je 4. travnja 1965. godine u New Yorku. Poznat je po čestim ulogama ekscentričnih, ali inteligentnih osoba.

Počeo je glumiti kada mu je bilo pet godina, a do danas je snimio brojne filmove i televizijske serije, te se smatra jednim od najplaćenijih glumaca u Hollywoodu.

Njegovu mladost obilježili su problemi s narkoticima i zakonom. U razdoblju od 1996. do 2001. godine nekoliko puta je uhićen zbog posjedovanja kokaina, heroina i marihuane. Na jednom od suđenja priznao je da je svjestan da koristeći drogu drži obarač na pištolju koji je spreman da ga ubije, ali da jednostavno „voli taj ukus metala u svojim ustima“, te da je „zahvaljujući“ ocu ovisnik o drogama od svoje osme godine.

Nakon pet godina korištenja raznih vrsta opijata, brojnih hapšenja i rehabilitacija, Robert Downey Jr. je bio spreman ponovno početi raditi. Borbu sa ovisnošću detaljno je opisao u emisiji ‘Oprah Winfrey Show’ 2004. godine.

U svojoj srednjoj dobi doživljava nevjerovatan komercijalni uspjeh. U razdoblju od 2012. do 2015. godine tri put je uvršten na Forbesovu listu najplaćenijih glumaca u Hollywoodu.

Komentiraj