Riječkom ubojici prijeti najmanje deset godina zatvora

Autor:

07.02.2022., Rijeka - Izjava glasnogovornice MUP-a Tatiane Filipovic i privodjenje na Zupanijski sud sucu istrage osumnjicenog za ubojstvo zenste osobe u kaficu na Pavlinskom trgu u Rijeci. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic, Pixsell

Primorsko-goranska policija u ponedjeljak je izvijestila da će 36-godišnjaka uhićenog nakon ubojstva žene u kafiću u središtu Rijeke predati pritvorskom nadzorniku, uz prijavu za teško ubojstvo za koje zakon predviđa najmanje 10 godina zatvora.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je uhićeni 36-godišnjak u nedjelju poslijepodne napao 67-godišnju ženu u ugostiteljskom objektu na Pavlinskom trgu u središtu grada. Pritom joj je zadao više smrtonosnih udaraca u glavu i tijelo te pobjegao.

Detalji horora u Rijeci: “Naručili su čaj i kavu. Najednom ju je počeo vući, udarati, grebati…”

U policiji kažu da su na mjesto zločina ubrzo stigli djelatnici hitne medicinske pomoći, ali nisu mogli pomoći nego samo utvrditi smrt napadnute žene.

Policija dodaje da je oko 15,50 sati, oko sat vremena nakon ubojstva, dobila dojavu da se na području Belvedera u Rijeci kreće muškarac bez odjeće. No, policajci ga tamo nisu zatekli, ali su utvrdili da je riječ o muškarcu koji je pobjegao s Pavlinskog trga pa je 36-godišnjak oko 18 sati priveden na kriminalističko istraživanje.

Obdukcija nad tijelom umrle 67-godišnjakinje obavit će se u utorak na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Kliničkog bolničkog centra Rijeka kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Osumnjičeni muškarac Riječanima je bio poznat kao ulični pjevač crkvenih i drugih pjesama.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.