Rihanna donirala 15 milijuna dolara za proučavanje klimatskih promjena

Rihannina zaklada Clara Lionel donirat će 15 milijuna dolara brojnim organizacijama u SAD-u i na Karibima koje se bave klimatskim promjenama

Kako izvještava Associated Press zaklada Clara Lionel, pop pjevačice Rahanne, odabrala je 18 različitih organizacija koje rade u Sjedinjenim Državama i na Karibima u partnerstvu s #StartSmall, filantropskom inicijativom suosnivača Twittera Jacka Dorseyja.

U izjavi za novinare, Rihanna koja je rođena i odrasla u karipskoj otočnoj državi Barbados, istaknula je: “Klimatske katastrofe, koje su sve veće po učestalosti i intenzitetu, ne utječu jednako na sve zajednice, a zajednice obojenih i otočne nacije suočene su s velikim teretom klimatskih promjena.”

Bespovratna sredstva koja je odlučila donirati, su posebno usmjerena na potporu organizacijama koje vode žene, mladi ljudi, Afroamerikanci , starosjedioci i LGBTIQ+ zajednice. Neke od organizacija koje će dobiti sredstva iz inicijative uključuju Climate Justice Alliance, Black Feminist Fund,  the Movement for Black Lives, Indigenous Environmental Network, Caribbean Climate Justice Project, Caribbean Youth Environment Network itd.

Rihanna je osnovala svoju zakladu Clara Lionel 2012. godine u počast svojoj baki i djedu, Clari i Lionelu Braithwaiteu. U ožujku 2020. pjevačica je najavila i donaciju od 5 milijuna dolara za napore u sprečavanju COVIDA-19, uključujući i 700.000 dolara vrijedne respiratore za Barbados.

Rihanna je u studenom prošle godine odlikovana i kao nacionalna heroina Barbadosa tijekom ceremonije obilježavanja dana kada je nacija postala republika nakon što je prekinula svoje veze s monarhijom.

 

 

Komentiraj