Ridley Scott odgovorio na kritike obitelji Gucci, kaže da trebaju biti sretni

Autor:

G_05204_RC

(l-r) Adam Driver stars as Maurizio Gucci, Jared Leto as Paolo Gucci

 and Lady Gaga as Patrizia Reggiani in Ridley Scott’s

HOUSE OF GUCCI

A Metro Goldwyn Mayer Pictures film

Photo credit: Fabio Lovino

© 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Metro-Goldwyn-Mayer Pictures

Nakon što su u ponedjeljak nasljednici obitelji Gucci u službenom priopćenju kritizirali autore biografskog filma „Dinastija Gucci“ (House of Gucci) tvrdeći kako je to „uvreda nasljeđu na kojem je brand izgrađen“, u utorak im je odgovorio redatelj filma Ridley Scott.

Govoreći za portal Total Film Scott je rekao kako su oni članovi obitelji koji su ustvrdili da su uvrijeđeni naveli kako Al Pacino u filmu ni na koji način ne predstavlja Alda Guccija. „Iskreno, kako ih netko može bolje predstavljati od Ala Pacina? Oprostite! Dobili ste vjerojatno najboljeg glumca na svijetu, trebali bi biti jeb… sretni“

Naime, i prije no što je film prikazan, Guccio Gucci kritizirao je odabir Ala Pacina za ulogu Alda Guccija, smatrajući to „sramotnim“. „Moj djed bio je vrlo zgodan čovjek, kao i svi Gucciji, vrlo visok, plavih očiju i vrlo elegantan. Glumi ga Al Pacino, koji nije vrlo visok, na fotografijama se vidi da je debeo, mali, stvarno je ružan. Sramota, ni malo ne sliče“.

Obitelj Gucci kritizirala je i ulogu Jareda Leta koji glumi Paola Guccija, brata Alda Guccija. „Mislim da je njegova uloga većim dijelom komična. Posebno u prve dvije trećine filma. O Paolu nema puno informacija ali postoje njegove fotografije i sigurno je da je Paolo tako izgledao. Našli smo fotografije, Jared Leto je odglumio kako je odglumio, oblačio se onako kako se Paolo oblačio. Ne postoji puno snimaka u kojima Paolo govori tako da smo, do određene granice, bili maštoviti, ali jasno je da je Paolo bio zanimljiv  i otkvačen čovjek“, odgovorio je Scott dodajući kako su u filmu prikazali tu njegovu otkvačenost. „Kako to može biti uvredljivo? Pazili smo da, ako to ne možemo izbjeći, ne pretjerujemo“.

Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto i Lady Gaga u središtu su priče o Patriziji Reggiani (Lady Gaga) koja je provela 16 godina u zatvoru zbog naručivanja ubojstva svog bivšeg supruga Maurizija Guccija (Adam Driver) koji ej u to vrijeme bio čelni ćovjek modne kuće Gucci. Film se u hrvatrskim kinima počinje prikazivati u četvrtak, 2. prosinca.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.