Richard Nixon tražio je od Elvisa Preselya da špijunira Johna Lennona

Tu je nevjerojatnu informaciju na podcastu Rockonteurs javnosti otkrio dugogodišnji radijski urednik i dj Bob Harris, poznat i kao ‘Whispering Bob’ koji je na radiju BBC proveo više od 50 godina.

U intervjuu na podcastu Rockonteurs, kojega uređuju i vode Gary Kemp i Guy Pratt, gostovao je Whispering Bob Harris koji je pričao o tome kako se Nixon užasavao Lennona zbog njegove javne osude rata u Vijetnamu.

Harris je tvrdio i da je Nixon regrutirao Presleyja, koji je bio navodno veliki Nixonov prijatelj da špijunira Lennona. Također je rekao i da je kojim slučajem u to vrijeme napustio SAD Nixon mu ne bi dozvolio da se ikada više vrati natrag. „Zvučalo je kao da je to gotovo plod Lennonove mašte kad je rekao: ‘Moj telefon je prisluškivan, svuda me prate’ – ali bila je to istina; stvarno je to učinio” – Ispričao je Harris na podcastu.

“Nixon ga je htio uhititi i zato je John zaglavio u New Yorku i u Sjedinjenim Državama: znao je, da ako se vrati u Veliku Britaniju, više se nikada neće vratiti u Ameriku. Ne dok je Nixon bio u Bijeloj kući.” Harris je također ispričao i da je Nixon bio veliki prijatelj s Elvisom i obrnuto. Tako je jednom prilikom navodno naložio Elvisu da prikupi što je moguće više podataka o Johnu Lennonu.

Nixon je smatrao Lennona neprijateljem iz redova kontra-kulture, a za vrijeme svog predsjedničkog mandata između 1969. i 1974. pokušao je Lennona deportirati iz Sjedinjenih Američkih Država.

Harris je ispričao i kako je izgledao susret Presleya i Lennona, te rekao da je to bila “mržnja na prvi pogled”. Lennon i Presley sreli su se sredinom 1960-ih, kada je i krenulo njihovo ‘ogorčeno’ rivalstvo. “Za Johna je to bio vrlo razočaravajući trenutak jer je volio Elvisove ploče. Otkrio je da je Elvis zapravo južnjački desničarski fanatik što je za njega bio veliki šok. Jednako tako, Elvis je na Lennona gledao kao na početnika iz Liverpoola koji mu je oteo krunu i popularnost zbog čega je bio užasno ogorčen.“ Ispričao je legendarni radijski voditelj Bob Harris voditeljima podcasta.

 

 

 

 

Komentiraj