RIČARD NAJAVIO TRI JANJCA Katarina Peović: Mi smo jedina lijeva stranka, ovo nije lista oportunista

Autor:

29.3.2024., Zagreb - Stranka Radnicka fronta predala listu DIP-u. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Neva Zganec/PIXSELL

Nakon neuspjelih pregovora s koalicijom “Rijeke pravde” predvođene SDP-om, Radnička fronta na parlamentarne izbore izlazi samostalno, u petak su DIP-u predali svoje liste za svih 10 izbornih jedinica uz poruku čelnice Katarine Peović kako su oni ‘jedina lijeva stranka’.

“Ovo je jedina lijeva stranka koja će sudjelovati na parlamentarnim izborima 2024. zato što doslovno zastupa radničke politike, za društveno radnu većinu, a ne bogatu manjinu”, kazala je Katarina Peović nakon što je u ime Radničke fronte (RF) DIP-u predala liste s imenima kandidata za ulazak u Hrvatski sabor.

Nakon neuspjelih pregovora s lijevo-centrističkom koalicijom predvođenom SDP-om, na izbore izlaze samostalno i to u svih 10 izbornih jedinica.

“Predali smo liste u 10 izbornih jedinica, što je samo po sebi velik poduhvat obzirom da smo imali težak zadatak na samom kraju, odnosno početku kampanje i iznenađeni smo reakcijama ljudi, radništva i poštene inteligencije koja nam je pristupila da pomogne u ovoj situaciji, da svi zajedno pokažemo što znači prava promjena”, poručila je.

FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Lista Radničke fronte, naglasila je Peović, “jedna je od rijetkih koja je uistinu lista ljudi, a ne lista oportunista“.

Nakon izbora neće ući niti u jednu Vladu, najavila je čelnica RF-a. “Jer smatramo da bilo tko tko je u mogućnosti stvoriti većinu ne može promijeniti ove politike na bolje. Važno je da se RF podrži jer je jedino RF zalog radničkog glasa u Saboru. Radit ćemo na tome da proradničke politike dobiju što veći broj zastupnika u Saboru da bismo jednom stvarno promijenili sliku Hrvatske na bolje, a to znači korjenite promjene”, kazala je.

Peović je dodala kako nikakve ljevice u koaliciji “Rijeke pravde” nema te da oni predstavljaju nastavak politika koje su bile i do sada.

“Bit ćemo brana brutalnoj desnici i, u slučaju da je potrebna naša ruka, mi možemo podržati Vladu koja će biti otpor desnici, ali nećemo ulaziti u vlade koje su se do sada dokazale, a to su vlade i HDZ-a i SDP-a, da su antiradničke i antinarodne. Dakle, u slučaju da SDP tvori neku Vladu koja bi bila opozicija toj desnici, mi tu Vladu možemo podržati, ali ne i ući u tu Vladu”, naglasila je Peović.

Liste predao i Ričard

Nakon Radničke fronte, liste za 9. i 10. izbornu jedinicu predao je Enio Meštrović, odnosno njegov alter ego Ričard, koji je za premijerskog kandidata najavio svog prijatelja i jednog od glavnih protagonista u njegovim skečevima na You Tube kanalu, Dragana.

”Ako mi pobijedimo, premijer će biti Dragan jer hoću da ga izvučem iz kuće. On je u velikim problemima jer kući ne smije ništa reći, a ovdje u saboru može govoriti što god hoće”, kazao je Ričard na konferenciji za medije nakon predaje listi Državnom izbornom povjerenstvu.

Od potencijalnih koalicijskih partnera ne zanima ga nitko osim Dragana, dodao je.

Ja ću mu dogovarat poslove, a onda ću na tome uzimati ono što se treba uzet”, kazao je Ričard, dodavši da će njegovo mjesto biti u saborskom kafiću iz kojeg će izlaziti samo kada bude glasanje.

FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Ričard je napomenuo da ga ne zanimaju visoke političke funkcije niti sudbina glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića čiju smjene najavljuju brojne oporbene stranke.

Turudić? Tko je taj mali? Mene nije briga za to, mene je briga smo za mali narod, da im damo što im pripada a nisu dobili sve ove godine. I da probamo vratiti ono naše malo djece. Ako prođe, prođe, ako ne onda ćemo opet beštimati i kukati u svoja četiri zida”, istaknuo je.

Ričard je također najavio i veliko slavlje u stožeru u izbornoj noći. ”Nas ima 14 na listi, to je minimalno 3 janjca,  ako dođe još netko nepozvan, onda 4 janjca”, rekao je Ričard poručivši da će on biti narodni glas, a ne politički.

Listu za devetu izboru jedinicu trebao je predati i nezavisni kandidat Mario Perković, međutim nije se pojavio u Hrvatskom saboru u predviđeno vrijeme.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.