TZ grada Opatija

RetrOpatija u dosad najvećem izdanju

Od 22. do 29. lipnja svaki kutak Opatije odisat će modom, glazbom i atmosferom “zlatnih dekada“ prošlog stoljeća. U gradu će se okupiti ponajbolji tribute bendovi iz Hrvatske i Europe, a posjetitelje čeka više od pedeset koncerata te nastupi brojnih DJ-a i plesnih skupina.

Manifestacija RetrOpatija ove godine traje osam dana i uz glazbeni program predstavlja izložbe, rock operu, Retro sajam, gradom će “đirati“ više od stotinu oldtimera i šetati brojni kostimirani statisti… Ples i glazba osvojit će terase, kupališta, Ljetnu pozornicu, ali i glavnu ulicu na kojoj će automobili ustupiti mjesto šetačima i plesačima u subotu 29. lipnja, kada će RetrOpatija dosegnuti svoj vrhunac.

U Turističkoj zajednici grada Opatija posebno ističu nastup grupe ‘The Backwards’ u petak 28. lipnja, ponajbolji tribute band posvećen glazbi popularnih Beatlesa. Najpoznatija svjetska rock opera ‘Jesus Christ Superstar’ će gostovati na velikoj sceni Ljetne pozornice dan ranije u četvrtak 27. lipnja, u izvedbi zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija.

Veliko finale donijet će subota 29. lipnja, koja će povezati svih desetak pozornica u gradu u jedinstvenu glazbenu priču koja će kulminirati tulumom do jutra pod otvorenim nebom i najvećom disko-kuglom. Glavna opatijska ulica bit će zatvorena za promet i pretvorena u šetalište-plesni podij uz koji će se odvijati atraktivni programi. Vrhunac “groznice subotnje večeri“ bit će  disco zabava uz DJ Miru Paušića i MC Šajetu na Ljetnoj pozornici.

Komentiraj