Davor Puklavec/PIXSELL

Renato Petek upozorio na probleme u radu ZET-a

Zagrebački gradski zastupnik Renato Petek u četvrtak je upozorio na probleme u organizaciji rada u ZET-u te kompetenciji onih koji njime upravljaju što se očituje na primjerima neispravnih autobusa sa starim gumama, nedostatka kontrola i nefunkcionalnosti autobusnih linija na kojima autobusi redovito preskaču termine voznoga reda.

Jedna od glavnih pritužbi putnika su nefunkcionalne linije gdje se autobusi ne drže voznog reda zbog čega nastaju gužve, a takvi problemi nastaju zbog nefleksibilnosti dispečera, rekao je Petek (Naprijed Hrvatska – Progresivni savez) na konferenciji za novinare.

Osvrnuo se na kvalitetu i odgovornost kontrola, inspekcija i službi koje na zagrebačke ceste stavljaju tehnički neispravne autobuse koji se često kvare te istrošene gume za koje smatra da nisu bile izmijenjene, a ugrožavaju sigurnost putnika. Uz to, čudi ga odluka o doniranju autobusa.

“Prošli je tjedan gradonačelnik Bandić donirao tri autobusa HDZ-ovim gradonačelnicima iz Drniša, Benkovca i Korčule. S druge strane, sam ZET ih nema dovoljno”, izjavio je Petek.

„Zagreb nije metropola samo po svom broju stanovnika, već ga takvim čini i razina javnih usluga za njegove stanovnike i goste. Jedna od takvih je usluga i organizacija javnog gradskog prijevoza. A ta kvaliteta usluga je nažalost još samo čežnja”, zaključio je Petek.

Komentiraj