‘Razmišljamo o interpelaciji o neprovođenju reformi’

HINA/ Tomislav PAVLEK

Potpredsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i saborki zastupnik SDP-a joško Klisović u petak je u ‘Novom danu’ N1 televizije najavio kako u stranci razmišljaju o interpelaciji o neprovođenju reformi.

“Cijela obrazovna reforma je zastala. Ona stoji otkad je SDP sišao s vlasti uz razna opravdanja da ipak ide. Razmišljamo da napravimo interpelaciju o neprovođenju refomi. Cijela priča o Istanbulskoj konvenciji je maknula s dnevnog reda strukturalne reforme”, smatra Klisović.

Dodao je da SDP neće pristati na ‘hibridnu inačicu’ Istanbulske konvencije koju priprema HDZ. “Puno se govori o rodnoj ideologiji kako stoji u Konvenciji. U njoj se ne govori o trećem spolu, nego o zaštiti žena od nasilja u obitelji. Konvencija se koristi kao politička platforma desnih konzervativnih krugova da se nametne njihova agenda”, rekao je Klisović i dodao da nije siguran hoće li HDZ biti jedinstven u glasanju o ratifikaciji. “Mislim da dio HDZ-ovaca koristi Istanbulsku konvenciju za obračun s Plenkovićem u HDZ-u”, kaže.

Klisvić je komentirao i izjave predsjedice Kolinde Grabar Kitarović iz Argentine. “Mi u SDP-u naravno ne mislimo da su svi Hrvati u Argentini ustaše, ali takva izjava je skandalozna. To je bio pokušaj dodvoravanja auditoriju kojem je predsjednica govorila. U takvoj situaciji predsjednik države si ne smije dozvoliti da se dodvorava auditoriju i time je nanijela veliku štetu Hrvatskoj u međunarodnim krugovima. Bi li to rekla u Knessetu da je otišla u Izrael, kao što je govorio bivši predsjednik Josipović. Predsjednica stalno šalje kontradiktorne poruke, i pokušava se malo dodvoriti desnici pa malo ljevici. Ona izbore ne može dobiti samo glasovima desnice i mora dobiti i glasove lijevog centra, ali mislim da se u svojim izjavama malo pogubila”, poručio je.

Komentiraj