Na pomolu velika koalicija? Sutra sastanak cijele ljevice, liberala, Mosta i Suverenista

Autor:

14.02.2024., Zagreb - Clanovi stranke Mozemo! na Cvjetnom trgu pozivali su gradjane na prosvjed. Saborska zastupnica Sandra Bencic Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Saborska zastupnica i koordinatorica Možemo! Sandra Benčić u utorak je, nakon sastanka oporbenih stranaka, govorila o mogućim stranačkim koalicijama. Za sutra je najavila sastanak na kojom će se raspravljati raspuštanju Sabora.

Sastanku bi trebale nazočiti sve stranke lijevog spektra te Most i Suverenisti, dok Domovinski pokret nije potpisnik inicijative.

Kako je kazala, vode se razgovori o potencijalnim koalicijama u pojedinim izbornim jedinicama.

“Želimo maksimalno mobilizirati građane. Imamo primjer opozicije u Poljskoj koja je izašla u nekoliko blokova i svrgnula s vlasti autokratsku vladu”, poručila je Benčić te dodala da je nazivati svoje građane ekstremistima, putinofilima, vrijeđati ih samo zato jer su drukčije političke orijentacije nezamislivo.

Nazivati nekoga tko se ne slaže s politikama vlade putinofilom i rusofilom je dno dna. Nešto gore nismo vidjeli. Vidimo kada se Plenković osjeća ugroženo onda sve njegove uglađene maske padnu i ponaša se autokratski i bezobrazno”, kazala je Sandra Benčić, kako prenosi N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Josip Smrekovac

prije 2 mjeseca

Kako suverenisti mogu ići u koaliciju sa lijevim spektrom ("jedanaestorka") kada ta jedanaestorka želi vladati državom, a na glavnome prosvjedu gdje su to pokazali imali su samo jednu hrvatsku zastavu koja je uglavnom bila pomotana?