Ravnatelj slavonskobrodske bolnice: “Jedan teško ozlijeđeni prebačen je u Zagreb”

Ravnatelj Opće bolnice Slavonski brod Josip Samardžić izjavio je za N1 kako je prebačen u zagrebačku bolnicu jedan od četiri pacijenta koje je slavonskobrodska bolnica zbrinula nakon tragične prometne nesreće u ponedjeljak rano ujutro.

Policija objavila detalje tragične prometne nesreće kod Okučana

“Jutros smo zaprimili četiri teško ozlijeđena pacijenta. Dvojica od četvorica su odmah proslijeđeni na operativne zahvate koji su izvršeni. Provode se svi postupci intezivne njege i liječenja. Od njih četiri, dvojica su zadržana na odjelu traumatologije, jedan na odjelu intenzivnog liječenja, a jedan je proslijeđen u KB Sestre Milosrdnice u Zagreb zbog kompleksnosti ozljede. Životne opasnosti za ovu trojicu zasad nema”, kazao je ravnatelj Samardžić.

Specifičnost događaja bio je u tome što je veliki broj ozlijeđenih na jednom mjestu, ističe ravnatelj. Međutim, tvrdi, slične ozljede tretirali su u brojnim prometnim nesrećama i imaju iskustva sa saniranjem takvih ozljeda.

“Ja bih pohvalio sve sudionike u rješavanju ovog kompleksnog izazova i problema. Zahvaljujući postupcima koji se provode u našim bolnicama, koje Ministarstvo zdravstva provodi, imamo spremnost za ovakve situacije. Bili smo spremni dočekati ono što je pred nas postavljeno”, rekao je Samardžić.

Kazao je da se dogodila gotovo refleksna reakcija na nesreću. “Svi sudionici u lancu neprestano uvježbavaju to. Zahvaljujući reakciji svih službi, bio je brz transport. Rasporedili su se se ozlijeđeni na tri bolnice, tako da svaki ugroženi dobiju adekvatnu pomoć”, objašnjava ravnatelj.

U nesreći je, podsjetimo, ozlijeđeno 19 migranata.

Komentiraj