Ravnatelj sisačke bolnice zbog dvije pacijentice na istom krevetu dobio pisano upozorenje

Autor:

27.01.2023., Sisak - Opca bolnica dr. Ivo Pedisic. ravnatelj Opce bolnice Tomislav Dujmenovic.  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nikola Cutuk/PIXSELL

Nakon što su objavljene fotografije na kojima su se vidjele dvije pacijentice koje su ležale u istom krevetu, iz Sisačko-moslavačke županije  potvrdili su da je Upravno vijeće ravnatelju Tomislavu Dujmenoviću, između ostalog, izdalo pisano upozorenje.

“Naloženo mu je da u roku od 15 dana provede konkretne radnje vezano uz koordinaciju s drugim zdravstvenim ustanovama, formira poseban tim koji će se baviti prijmom i otpustom pacijenata, na Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP) provede tromjesečni monitoring protoka, vrste te dinamike prijma i obrade bolesnika, izradi poseban protokol o postupanju u slučaju preopterećenja OHBP, pokrene poseban program za analizu kvalitete skrbi za kompleksne pacijente te provođenje mjera za unaprjeđenje sigurnosti i kvalitete skrbi, pristupi provođenju edukacije zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u odlučivanju te upravljanju u skrbi za kompleksne bolesnike”, potvrdili su iz Upravnog odjela za poslove sisačko-moslavačkog župana, javlja Dnevnik.hr.

Ravnatelj je o svemu poduzetom obvezan dostaviti izvješće Upravnom vijeću. Također mu je izrečeno upozorenje u dijelu obveza i odgovornosti koje ima u nadležnosti vezano uz organizaciju rada.

OB Sisak: Dvije pacijentice na jednom krevetu. Nadamo se da će Maja Grba-Bujević osigurati krevete na kat!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.