Ravnatelj Roić: “Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti”

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić u ponedjeljak se kratko obratio medijima ispred bolnice.

“Vrlo tužan epilog slučaja koji je potresao čitavu Hrvatsku. Simbolično, na jučerašnji dan. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti, gdje će biti sigurnija i sretnija nego ovdje. Nažalost, evo, to je epilog. Uz mene su intenzivisti, oni su danonoćno od primitka naše male pacijentice skrbili o njoj. Nažalost, priroda ozljeda je bila preteška. Unatoč svim mjerama, kao što smo jučer izvijestili, nije se moglo više učiniti”, rekao je Roić.

O donaciji organa kazao je da je prije same eksplantacije bilo potrebno provesti svu pravnu proceduru, koja je kompleksna. No, to je jučer, istaknuo je, uspješno obavljeno. “Kad je već takva situacija, ti organi će u nekim kriterijima spasiti neke druge živote”, rekao je Roić.

Medijima se obratila i Karmen Kondža, pedijatrica u intenzivnoj, koja je i primila djevojčicu kad je stigla u Klaićevu. “Proveli smo sve mjere intenzivističkog liječenja. Nažalost, rezultat je tragičan. Nemam što dodati, sve je rečeno. Djevojčica je imala tragičan život, ali učinila je nešto da se osvijesti ta socijalna briga o ranjivima. Ona će donirati organe, spasit će neke druge živote. Ništa drugo nemam za reći. Učinili smo sve”, kazala je Kondža.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u nedjelju navečer da je pokrenuta procedura doniranja organa dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške, a svima koji su je voljeli izrazio je sućut zbog njezine smrti. “Određena je utjeha da će djevojčica pronaći svoj mir u vječnosti te da će transplantacijom organa darovati život drugima”, priopćio je Beroš.

Pokrenuta procedura doniranja organa umrle djevojčice, oglasio se ministar Beroš

Komentiraj