Rat streaming servisa, Amazon platio 25 milijuna dolara za dokumentarac o Rihanni

Nakon što je streaming servis AppleTV+ prošlog tjedna platio 25 milijuna za prava na prikazivanje i distribuiranje dokumentarnog filma o pjevačici Billie Eilish, reagirao je konkurentski streaming servis Amazon.  Amazon je, kako saznaje The Hollywood Reporter, platio 25 milijuna dolara za dokumentarac o pjevačici  Rihanni koji režira Peter Berg.

Dokumentarac još nema ime, ali poznato je da ga Berg snima već nekoliko godina te se najavljuje kao film koji će dubinski prikazati život Rihanne. Ujedno, Berg je dobio na korištenje više od 1200 sati snimljenog materijala koji će prikazati njezin osobni život. Berg i Rihanna znaju se od prije, on je režirao film „Battleship“ iz 2012. godine u kojem je Rihanna glumila.

Berg je već prije govorio o tome kako snima dokumentarac o Rihanni te kako s njom putuje po Europi u sklopi njezine turneje. Dapače, Berg je prije tri i pol godine bio s njom u Nici, kada je ona trebala održati koncert u sklopu proslave Dana pada Bastilje, ali je tog dana vozač kamiona pobio 86 osoba u gradu na Azurnoj obali.

Brojne kompanije bile su zainteresirane za kupnju, prikazivanje i distribuciju dokumentarnog filma o Rihanni što je povećavalo njegovu cijenu da bi kao pobjednik u tom natjecanju proizašla kompanija Amazon.

Komentiraj