Rat se nastavlja, DiCaprio odgovorio brazilskom predsjedniku

Leonardo DiCaprio opovrgnuo je bizarne tvrdnje desničarskog brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara koji je ustvrdio da je glumac financirao požare u šumi Amazonije i to tako što je upao u zamku nevladine organizacije World Wildlife Fund koja je dobila donaciju od njega i njegove ekološke organizacije.

U subotu, DiCaprio se oglasio na Instagramu, gdje je napisao „iako je vrijedna podrške, nismo potpomogli spomenutu organizaciju“.  Bolsonaro je na jednom skupu izjavio „Taj Leonardo DiCaprio je cool tip, zar ne? Daje novac za paljenje Amazonije“. Prema onom do sada objavljenom, Bolsonaro smatra kako je World Wildlife Fund platio dragovoljcima koji su radili kao vatrogasci i koji su fotografirali opožarenu šumu Amazonije. Po njemu, WWF je tim fotografijama iznuđivao novac, pa su tako od DiCapria dobili pola milijuna dolara.

„Što je ta nevladina organizacija napravila? Što je najlakša stvar? Podmetnuti požar u šumi. Fotografiraj, snimi video.“, rekao je predsjednik Bolsonaro, dodavši kako je ta fondacija pokrenula kampanju protiv Brazila, kontaktirala Leonarda DiCaprija, o on im je donirao pola milijuna dolara. „Dio novaca otišlo je ljudima koji su podmetnuli požare. Leonardo DiCapiro, sudjelovao si u požarima u šumama Amazonije, to tako neće ići“. Ove optužbe uslijedile su nakon što je u četvrtak uhapšeno četiri dragovoljaca koji su radili kao vatrogasci, pod sumnjom da su podmetnuli požare kako bi nevladine organizacije dobile novac. U petak su, odlukom suca, pušteni iz pritvora.

Komentiraj