Rat Johnnyja Deppa i Amber Heard se nastavlja, gdje je nestalo 7 milijuna dolara?

Nakon što na londonskom sudu nije uspio dokazati kako nije „mlatitelj žene“, Johnny Depp nastavlja s tužbom kojom želi dokazati svoju nevinost. Sudske rasprave sele se u Ameriku gdje će 3. svibnja početi parnica u kojoj Depp tuži Amber Heard i traži 50 milijuna dolara odštete jer je izmislila da je on obiteljski nasilnik. Ususret tom suđenju, u petak je britanski Daily Mail objavio dokumente koji idu na ruku Johnnyju Deppu.

Kada su se prije četiri i pol godine njih dvoje razveli postignut je dogovor kako će Depp bivšoj supruzi isplatiti sedam milijuna dolara a ona će taj novac uplatiti kao donaciju organizaciji American Civil Liberties Union (ACLU) i  Children’s Hospital of Los Angeles odnosno dječjoj bolnici u Los Angelesu. Dakle, radi se o dvije donacije od po 3,5 milijuna dolara. Daily Mail sada otkriva kako je tada uplaćeno 100 tisuća dolara dječjoj bolnici. I ništa više. I ne samo to, Daily Mail objavljuje pismo iz kojeg se vidi da je u ljeto 2019. godine predstavnik bolnice pitao Amber Heard hoće li im uplatiti obećani novac.

Elaine Bredehoft, američka odvjetnica Amber Heard, tvrdi kako je jasno da su Johnny Depp i njegovi suradnici dostavili te informacije Daily Mailu te da je to pokušaj da se odvuče pažnja od presude londonskog suda kojom je potvrđeno da je Depp obiteljski nasilnik. Možda to je jest pokušaj odvraćanja pažnje ali ono što je objavljeno u Daily Mailu nije neistinito. To priznaje i njena odvjetnica koja je kazala kako je do odgode uplate došlo zato što je Johnny Depp podigao tužbu protiv Amber Heard a ona je stoga morala potrošiti milijune dolara na svoj odvjetnički tim koji je dokazao da su tvrdnje Johnnyja Deppa bile lažne.

Tu se situacija komplicira jer je Johnny Depp tužio Amber Heard 2019. godine što znači da je ona imala dvije i pol godine vremena uplatiti taj novac jer tada nije imala nikakvih odvjetničkih troškova. Osim toga, prilikom donošenja presude na londonskom sudu, sudac Andrew Nicol  izjavio je „Njezina donacija od sedam milijuna dolara ne očekuje se od osobe koja bi bila sponzoruša“. S obzirom da su se odvjetnici Johnnyja Deppa žalili na odluku londonskog suda već je najavljeno da će i ta rečenica suca Nicola biti pobijena ovim dokazom o neplaćanju donacije.

Iz organizacije ACLu nisu željeli odgovoriti na medijske upite o ovom slučaju dok su iz dječje bolnice u Los Angelesu odgovorili da ne žele o tome govoriti s obzirom da još uvijek traje sudski slučaj.

Komentiraj