Jackson Reid Briggs & The Heathers

Raštimane country punk ode potraćenim životima i mamurnim jutrima

U klubu Močvara, u srijedu (11.10.), nastupit će australski bend Jackson Reid Briggs & The Heathers.

Daleko je Australija, toliko daleko da se neki australski band do Zagreba dotepe u prosjeku svakih 10-ak godina. A poznato je da, barem što se tiče punka s okusom rock’n’rolla, najbolji, najuvjerljiviji, najautentičniji, najiskreniji, najintenzivniji, najnepretenciozniji i još svašta naj bandovi niču upravo tamo, na dnu svijeta. Uzrok tome bi se možda mogao potražiti negdje daleko u prošlosti, u samim začecima australske države kao kažnjeničke kolonije, kad su se za preživljavanje na tom negostoljubivom kontinentu borili gadni tipovi. U takvim uvjetima bilo kakvo preseravanje jednostavno nije prolazilo, a sudeći po svetom australskom punk slijedu Saints-Radio Birdman-Scientists-Cosmic Psychos-Hard-Ons, ne prolazi ni 200 godina kasnije!

Jackson Reid Briggs novi je kralj nepreseravanja iz Melbournea. Već i samo njegovo ime i faca mogli bi se bez problema zamisliti na nekoj potjernici iz 19. stoljeća, a raštimane country punk ode potraćenim životima i mamurnim jutrima koje izvodi sa svojom bandom The Heaters glazbeni su ekvivalent pivske pljuvačke u vrelom pijesku. Mi im možemo samo reći hvala što su na ovom touru odlučili navratiti do 16 000 kilometara udaljenog Zagreba! Cheers mates!

Predgrupa će biti Mojo Men From Mars koji nisu iz Australije, a bome nisu ni s Marsa, makar bi po njihovu imenu to bilo logično zaključiti. Ne, ovi frajeri dolaze iz rubnih dijelova Zagreba i misle da sviraju fini rock’n’roll 50-ih, dok ustvari šilje najzmazaniji punk u gradu.

Komentiraj