Raspudić u Saboru o cijepljenju djece, Kajtazi o ustaškim obilježjima

Autor:

Zagreb, 26.01.2022 - Nastavak 10. sjednice Hrvatskoga sabora koja je započela raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu rada. mir BULJUBAŠIĆ/ abu

Admir BULJUBAŠIĆ/Hina

Saborski zastupnik Nino Raspudić (Klub zastupnika Mosta) ustvrdio je u srijedu da je prljava kampanja cijepljenja djece ovaj tjedan dosegnula vrhunac uvođenjem novih mjera za cijepljenu i necijepljenu djecu ocijenivši to diskriminirajućim i protuustavnim.

„Prljava, bezumna i neznanstvena kampanja guranja cijepljenja djece vrhunac je dosegla ovog tjedana uvođenjem protuustavnog diskriminiranja djece na onu koja su necijepljena i koja ako su bila u kontaktu sa zaraženim moraju u samoizolaciju i ona koja su cijepljena pa ne moraju u kućni pritvor i mogu u školu”, kazao je Raspudić u slobodnom iznošenju stajališta.

Ponovio je kako cijepljeni također prenose zarazu te ocijenio da cilj takvih mjera nije sprečavanje širenja zaraze i zaštita zdravlja i života djece nego očito “dilanje cjepiva, pa makar i djeci”.

„Kada bi se organi gonjenja brinuli za sigurnost djece barem onoliko koliko skrbe za predsjednika Vlade netko iz HZJZ-a bi ovaj tjedan u najmanju ruku završio na obavijesnom razgovoru”, ocijenio je  Raspudić.

A radi “zaštite lika i djela” premijera Andreja Plenkovića, smatra Raspudić , potreban je novi zakon koji bi regulirao „jajomor”, odnosno spominjanje jaja, izravnu prijetnju jajetom i konkretan atentat jajetom, te razlikovao trula i svježa jaja.

Veljko Kajtazi (Klub zastupnika nacionalnih manjina) u slobodnom govoru u povodu sutrašnjeg obilježavanja međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta pozvao je Vladu i sve zastupnike da prihvate prijedlog židovske zajednice da se ustaška obilježja i pozdravi zabrane kaznenim zakonom po uzoru na njemački zakon. „Zajednički pokažimo da se ne moramo bojati glasne radikalne i nazadne manjine koju većina građana ne podržava”, pozvao je.

Anka Mrak Taritaš (Klub zastupnika Centra i GLAS-a) ponovila je da od obnove nema ništa i da je to svima jasno.  Komplicirane procedure i propisi doveli su do točke totalne neprovedivosti , za razliku od dodjele državnim stanova dužnosnicima gdje je sve moguće i sve se brzo provodi, ustvrdila je zastupnica.

Pavliček: HDZ i SDP glavni krivci za demografsku kataklizmu

Marijan Pavliček (Hrvatski Suverenisti) osvrnuo se na prijedloge prekrajanja, odnosno smanjenja broja izbornih jedinica, nakon što je popis stanovništva pokazao da smo u deset godina izgubili gotovo 400 tisuća građana.

Najviše su izgubile slavonske županije, kazao je Pavliček te je kao glavne krivce za „demografsku kataklizmu“ označio HDZ i SDP koji su najdulje bili na vlasti.

Iz poruka da treba mijenjati izborne jedinice iščitao je kako će upravo krajevi koji su demografski najviše opustošteni imati najmanje zastupnika.

Po prijedlogu SDP-a,  ali i HDZ-a, Slavonija, Baranja i Srijem će imati ubuduće najmanje zastupnika u Saboru, konstatirao je Pavliček pa zaključio „prvo smo ljude od tamo potjerali, a sad ćemo im onemogućiti da imaju svoje zastupnike“.

Nismo protiv da glas jednako vrijedi, ali omogućite elektronsko glasovanje svim hrvatskim državljanima, neovisno gdje žive, zatražio je Suverenist.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.