RASPUDIĆ: “Odredite Pupovcu samoizolaciju da ne dođe u Knin”

Autor:

22.07.2020., Zagreb - Dolazak saborskih zastupnika na 10. Saziv Sabora. 
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

 

Duhovit je danas pokušao biti saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić, u jeku dilema hoće li predstavnici srpske zajednice ove godine sudjelovati na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, te bi li zauzvrat predstavnici Vlade došli na komemoraciju ubijenim srpskim civilima u Gruborima. Raspudić je, naime, predložio da ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak srpskim predstavnicima “odredi mjere dvotjedne samoizolacije”, čime bi, po Raspudiću, premijer “riješio svoj glavni problem sljedećeg tjedna”, prenio je N1.

U izjavi novinarima u Saboru, Raspudić je kazao kako ima “solomonsko rješenje” za eventualni dolazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i saborskog zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca na svečanost u Knin.

“Predložio sam gospodinu Plenkoviću da Capak – koji to inače arbitrarno radi – odredi mjere dvotjedne samoizolacije Pupovcu i Miloševiću i time je riješio svoj glavni problem sljedećeg tjedna”, kazao je Raspudić i objasnio : “Bili su u sabornici s Hrebakom, imaju temelj. Ja sam njemu ovako kolegijalno ponudio solomonsko rješenje”.

Raspudić Pupovca smatra “teretom za srpsku zajednicu u Hrvatskoj”, jer tu zajednicu, tvrdi, “neprestano dovodi u konflikt s većinom”. “Ja Pupovca doživljavam kao Srbina. Kakve veze ima njegov život sa životom jedne starice povratnice u Lici i Dalmatinskoj zagori”, zapitao se Raspudić.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja smatra da Milošević i Pupovac trebaju prisustvovati obljetnici Oluje u Kninu zajedno s najvišim predstavnicima Vlade, a slaže se i kako bi bilo dobro da predstavnik Vlade dođe na komemoraciju u Grubore. Ali – “ne na dan obljetnice Oluje”. “Može se obilježiti svaki zločin, ali ne na taj dan. Na taj dan se obilježava pobjeda”, kaže Grmoja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.