Raspudić o Grmojinoj izjavi: “Bio je to hipotetski odgovor na hipotetsko pitanje”

Autor:

25.10.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o tjucerasnjim dogadjanjima u Saboru govorili su Nikola Grmoja i Nino Raspudic.   Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Nino Raspudić, saborski zastupnik Mosta, komentirao je je li u toj stranci bilo rasprave o mogućoj koaliciji sa SDP-om.

“Nikakvih razgovora nije bilo. Mi imamo svoje koalicijske partnere, a to su Hrvatski suverenisti. Skupa sa Suverenistima pozvali smo sve nekompromitirane opcije od centra na desno, dakle nama vrijednosno bliske, da sjednemo za stol. Mi možemo prije izbora politički surađivati s nama bliskim opcijama, a to su – ponavljam – stranke od centra na desno. Time je apsolutno isključena bilo kakva predizborna suradnja s onima koji nisu dio toga”, kazao je Raspudić.

“Bio je to hipotetski odgovor na hipotetsko pitanje”

Što se Grmojine izjave tiče, Raspudić kaže da je to bio “hipotetski odgovor na hipotetsko pitanje, izvučen iz razgovora koji je trajao sat i pol”.

“Interes koji je ta izjava pobudila svjedoči o tome kako su svi uvjereni da se vlast neće moći formirati bez Mosta. I iz tog je razloga tolika lupa nad Mostom i nad svakom rječju koju ćemo izgovoriti. Ivan Penava je u par navrata izjavio da Domovinski pokret može s SDP-om, čak i s Katarinom Peović, pa to nije izazvalo ni približno toliko interesa koliko ova Grmojina izjava”, ustvrdio je.

Grmoja: “Ne nudimo se nikome, odabrali smo koalicijske partnere. Na izbore izlazimo sa svojim kandidatom za premijera”

“Ono u što glasač Mosta može biti siguran i spokojan jest da će se vlast u kojoj će sudjelovati Most boriti protiv korupcije i promicati vrijednosti koje smo naveli u našoj programskoj deklaraciji”, dodao je.

“Most je dokazao da nije spreman kompromitirati se”

Na pitanje bi li Most nakon izbora, a ako bi to bio uvjet da se formira vlast i smijeni HDZ, ipak sudjelovao u nekom širem bloku u kojemu bi bio i SDP (i Možemo!), Raspudić je rekao da je o tome zasad “teško spekulirati”.

“Zamislivije je da bi HDZ, koji je vrijednosno bliskiji ljevici i provodi neke politike koje ovi nisu mogli provoditi kada su bili na vlasti, surađivao s njima. Most je izlaskom iz vlasti već dokazao da nije spreman kompromitirati svoje temeljne političke vrijednosti”, poručio je Raspudić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.