Radovi na istočnom vijeduktu Jadranskog mosta završeni. Od subote u prometu

Autor:

26.09.2022., Zagreb - Zracna fotografija rotora u Remeticnu gdje se stvaraju guzve zbog radova na Jadranskom mostu. Radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog odrzavanja juznog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta su poceli u subotu, a trajat ce do lipnja iduce godine.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Radovi na istočnom vijaduktu Jadranskog mosta su završeni, sve trake će privremeno biti puštene u promet sutra, do nastavka radova na zapadnom vijaduktu u siječnju, izvijestili su u petak iz zagrebačke Gradske uprave.
Kako bi se građanima olakšalo kretanje tijekom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine, radovi na obnovi i ojačanju istočnog vijadukta Jadranskog mosta su uz dodatni napor završeni ranije, te će most od 24. prosinca u 12 sati do 10. siječnja 2023. u 10 sati biti privremeno otvoren za promet u punom profilu, do nastavka radova na zapadnom vijaduktu mosta, kažu u Gradskoj upravi.

Radovi na zapadnom vijaduktu mosta počet će u siječnju, dok će se duž istočnog kolnika mosta promet odvijati u oba smjera preko ukupno četiri prometne trake.

Riječ je o istoj privremenoj prometnoj regulaciji kakva je do sada bila za vrijeme izvođenja radova na sanaciji istočnog vijadukta. Ta se regulacija pokazala protočnom te očekujemo istu protočnost i prilikom izvođenja radova obnove i ojačanja  zapadnog vijadukta, stoji u priopćenju.

Vrijednost radova je 28 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega je 11 milijuna kuna (s PDV-om) sufinancirano sredstvima iz Europskog fonda solidarnosti.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.