Radost iščekivanja u Vukovaru

Autor:

Grad Vukovar

Glavni gradski trg u Vukovaru rezerviran je ovih blagdana za adventske kućice, božićni sajam, klizalište, koncerte, jaslice i kuću Djeda Božićnjaka, a Advent će uljepšati i nastupi Igora Delača, Stjepana Lascha, TS-a Allegro i Slavonskih dukata, društava nacionalnih manjina, zborova i DJ-eva

Nakon sjetnog studenoga, prosinac u Vukovar donosi vedru, toplu, predblagdansku atmosferu. Na redu je advent – najljepše doba u godini. Vrijeme mira, radosti i ljubavi, nade, dobrih djela… Vrijeme mirisa i aroma koji neodoljivo podsjećaju na toplinu doma i bogatstvo obitelji.

Tako će i ovoga prosinca biti u središtu Vukovara, na Trgu Republike Hrvatske koji će biti središnje mjesto predblagdanskog ugođaja. Advent u Vukovaru ove godine odvija se pod geslom „Radost iščekivanja“, a započeo je 3. prosinca i traje do Badnjaka. Glavni gradski trg rezerviran je za adventske kućice, božićni sajam, klizalište, koncerte, jaslice i kuću Djeda Božićnjaka. Tijekom Adventa u Gradskoj knjižnici Vukovar održavaju se brojne kreativne radionice, božićna pripovijedanja i prigodni programi za djecu, a u Gradskom muzeju Vukovar i Hrvatskom domu Vukovar tradicionalno se održavaju kulturno-umjetnički programi.

U Novu 2024. godinu Vukovarce i njihove goste uvest će Matija Cvek & The Funkensteins, a tijekom Adventa posjetitelji mogu uživati u klizanju i brojnim sadržajima. FOTO: Grad Vukovar

Početak Adventa u Vukovaru tradicionalno su obilježile Vukovarske adventske svečanosti, zasnovane na temeljima tradicije i kulture. Nakon tradicije, uz radost koja je na klizalištu prisutna od 1. prosinca, uslijedilo je otvaranje adventskih kućica i raznih ostalih sadržaja uz koncert Klape Kaše iz Dubrovnika. Cijeli Advent u Vukovaru dodatno će uljepšati i nastupi Igora Delača, Stjepana Lascha, TS Allegro i Slavonskih dukata, bendova Jovalius i Babylon, društva nacionalnih manjina, glazbenog odjela Dragutina Tadijanovića, dječjeg zbora Vukovarskih golubića te DJ-eva u sklopu programa DJ X-mas Night. Neizostavni su mirisi kuhanog vina, toplog čaja, fritula, raznih slastica i drugih tradicionalnih božićnih delicija koja mogu pokrenuti sva osjetila.

Advent ne može proći ni bez božićnog sajma gdje posjetitelji mogu pronaći sve što ne mogu kupiti u trgovinama. Advent u Vukovaru završit će podjelom paketića najmlađima koje će dijeliti Grad Vukovar i na Badnjak podjelom posnih jela građanima.

Na središnjem gradskom trgu tjedan dana nakon završetka Adventa u Novu 2024. godinu Vukovarce i sve posjetitelje će uvesti Matija Cvek & The Funkensteins.

Vidimo se, u radosti iščekivanja, u Vukovaru!

OZNAKE: vukovar, advent

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.