FOTO: Martina Cvek

U Dječjem vrtiću Čigra na Radničkoj cesti 50 u Gradu Zagrebu u utorak (27. veljače), s početkom u 17 sati održat će se besplatna radionica za roditelje djece predškolske i mlađe školske dobi – Razmisli pa klikni ide u vrtić.

Dio je to istoimenog projekta koji vodi Udruga Roditelji u akciji (Roda) kako bi roditeljima pomogla u odgoju djece za digitalno doba.

Dječji vrtić Čigra kontinuirano radi na prepoznavanju novih potreba djece i roditelja pa se kurikul obogaćuje sadržajima za razvoj digitalnih vještina. Te se vještine trebaju razviti u duhu poštovanja, suradnje, empatije i razboritosti.

Kako bi se u tome uspjelo, nužna je i edukacija roditelja.

Na Rodinoj radionici roditelji će naučiti kako kod djece izgraditi svijest o opasnostima na internetu te ih podučiti kako da pri njegovu korištenju budu odgovorni i sigurni.

Pri upoznavanju djeteta s računalima i mobilnim uređajima roditeljima se preporučuje korištenje kvalitetnih, obrazovnih sadržaja. Zahvaljujući tome digitalna tehnologija postaje sredstvo stvaranja, izražavanja i učenja.

Roditelji trebaju obratiti pažnju na računalne programe i aplikacije kojima se dijete koristi. Oni trebaju biti prilagođeni njegovoj dobi.

Na radionicu mogu doći svi zainteresirani roditelji, ali se mole predbilježbe putem e-adrese: [email protected]

Komentiraj