RADIONICE, NATJECANJA Više od sto izlagača na 58. Floraartu. Počinje 29. svibnja

Autor:

21.05.2023., Zagreb - Velik broj gradjana posjetio je uoci zatvaranja medjunarodnu izlozbu cvijeca Floraart na zagrebackom jezeru Bundek.
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Tradicionalna 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart započinje u srijedu, 29. svibnja, te će do nedjelje, 2. lipnja, na prostoru parka Bundek okupiti više od stotinu domaćih i međunarodnih izlagača biljaka, najavio je Zagrebački holding.

Izložba, koju organiziraju Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb, ove godine se održava pod geslom „Cvijet za bolji svijet“.

Više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Nizozemske tijekom pet dana izložbe predstavit će nove trendove u vrtlarstvu,  uređenju i aranžiranju bilja, uz prigodnu prodaju cvijeća, cvjetnih sadnica i drugih proizvoda.

Na programu Floraarta su brojne radionice o uzgoju i njezi bilja. Posjetitelji će od stručnjaka moći dobiti korisne savjete oko njege orhideja i cijepljenja biljaka te sudjelovati na praktičnim radionicama izrade sukulentnog vrta, terarija za biljke i hotela za kukce.

Na Bundeku će i ove godine biti postavljen Floragrad sa zabavnim programom za najmlađe posjetitelje. Na rasporedu su po dvije dječje predstave dnevno, koje će izvoditi kazalište Tvornica lutaka, kao i likovne radionice.

Prvog dana Floraarta, 29. svibnja, održat će se tradicionalno natjecanje Hrvatski kup florista, a dio programa je i Natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Ulaz na izložbu je besplatan, a detaljan program nalazi se na internetskim stranicama Floraarta i podružnice Zrinjevac.

OZNAKE: Floraart

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.