Quentin Tarantino uskoro završava karijeru, boji se samo jedne stvari

Quentin Tarantino već neko vrijeme govori kako će uskoro okončati svoju redateljsku karijeru te da će snimiti još samo jedan film. Da ne odustaje od te ideje ponovio je u prošlotjednom razgovoru za Pure Cinema podcast ali je i otkrio čega se najviše pribojava.

„Posljednji film većine redatelja je grozan. Najčešće im je posljednji film u karijeri ujedno i najgori. To je slučaj s većinom redatelja iz zlatnog doba kinematografije koji su posljednje filmove snimili u šezdesetim i sedamdesetim godinama. Isto se dogodilo i s redateljima novog Hollywooda koji su snimili posljednje filmove krajem osamdesetih i u devedesetima. Dakle, završiti karijeru s pristojnim filmom je rijetkost. A završiti s dobrim filmom je fenomen. Iskreno, većini redatelja posljednji film je jebeno loš“, izjavio je Tarantino.

Tarantino je prije dvije godine počeo spominjati skori završetak svoje karijere, u vrijeme kada je promovirao film „Bilo jednom u Hollywoodu“. Tada je rekao kako je ušao u treći čin svog života kada želi biti dobar suprug i dobar otac te ne namjerava vući svoju obitelj u Njemačku, Sri Lanku ili na neko treće mjesto gdje bi snimao svoj novi film. Zato želi, rekao je tada, više vremena provoditi u svom domu i baviti se pisanjem.

Tarantino već neko vrijeme živi u Izraelu odakle je njegova supruga Daniella Pick s kojom ima sina Lea. Što se tiče pisanja, 29. lipnja biti će objavljena njegova književna verzija filma „Bilo jednom u Hollywoodu“ a slavni redatelj trenutno radi na knjizi nazvanoj „Cinema Speculation“ koju opisuje kao mješavinu eseja, filmskih kritika i osobnih razmišljanja na temu filmova iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Komentiraj