Putinov govor kasni već drugi put

Autor:

epa10195830 Russian President Vladimir Putin addresses an event marking the 100th anniversary of the republic of Adygea, Kabardino-Balkaria and Karachayevo-Circasia, at the State Kremlin Palace in Moscow, Russia, 20 September 2022.  EPA/KONSTANTIN ZAVRAZHIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

EPA/KONSTANTIN ZAVRAZHIN

Govor predsjednika Rusije Vladimira Putina naciji odgođen je jutros već drugi put.

Ruski predsjednik trebao je u utorak navečer održati govor naciji, prvi put od početka invazije na Ukrajinu. Svjetski mediji predviđali su da se radi o ozbiljnoj temi, čim se Putin odlučio na ovaj korak. No, obraćanje je nakon nekoliko sati čekanja odgođeno za srijedu ujutro.

https://www.nacional.hr/wp-admin/post.php?post=867648&action=edit&classic-editor

Ruski mediji javljaju da bi obraćanje trebalo biti emitirano u 7 ujutro po našem vremenu, međutim, ono kasni.

Umirovljeni britanski general sir Richard Shirreff izjavio je u utorak navečer da kašnjenje najavljenog Putinog govora pokazuje da su stvari “prilično kaotične”.

“Vidjeli smo najavu da će biti oko osam sati po moskovskom vremenu. Upravo smo vidjeli tvit RT-a u kojemu stoji da neće biti u osam sati, a to je svakako prošlo”, rekao je dodajući kako mu ovo pokazuje da su stvari kaotične.

“U konačnici, za međunarodnu zajednicu je, a posebno za NATO, važno da ne smijemo ni trepnuti, kako je ukrajinski ministar vanjskih poslova tako jasno rekao, to je čin očaja. Ako Rusija pomoli glavu iznad ograde, NATO će je srušiti”, kaže on.

Izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o nadolazećem svjetskom sukobu, “kakav svijet nije vidio od 1945. godine”, u utorak navečer bila je prva i glavna vijest na portalu Russia Today na engleskom jeziku.

Govoreći za RTS iz New Yorka, Vučić je rekao da se svijet približava velikom konfliktu kakav nije viđen od 1945. godine, a u kojem male zemlje ne mogu očekivati nikakve dobre vijesti, prenosi N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.