Putin: “Organizatori ove pobune bit će izvedeni pred lice pravde”

Autor:

epa10702238 Russian President Vladimir Putin holds a government meeting on the development of inland water transport at the North River Terminal in Moscow, Russia, 20 June 2023. Russian President Vladimir Putin instructed the government and authorities of the regions through which the Moscow Canal passes to begin work on its reconstruction no later than 2025. Vladimir Putin instructed the government to jointly determine the priority sections of waterways for navigation by the regions. He stressed that it is extremely important to provide all conditions for the development of passenger transportation by water transport, and for this it is necessary to form a route network.  EPA/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

EPA/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK

Vladimir Putin obratio se javnosti u ponedjeljak navečer. U izjavi je rekao da će “organizatori ove pobune biti izvedeni pred lice pravde” i da je pobuna “kriminalna aktivnost koja ima za cilj slabljenje zemlje”.

Putin je u žustroj izjavi rekao da je “svaka vrsta ucjene osuđena na neuspjeh” te da Zapad i Kijev žele da se ruski vojnici ubijaju jedni druge.

“Zahvaljujem tim vojnicima i zapovjednicima Wagnerove skupine koji su donijeli jedinu ispravnu odluku – nisu išli na bratoubilačko krvoproliće, stali su na posljednjoj crti”, rekao je Putin u obraćanju naciji.

Također je rekao da će ti borci imati “priliku nastaviti služiti Rusiji sklapanjem ugovora s Ministarstvom obrane ili drugim agencijama za provođenje zakona ili se vratiti svojoj obitelji i prijateljima. Tko god želi, može ići u Bjelorusiju.”

Zahvalio je ruskoj javnosti na “potpori, domoljublju i solidarnosti” od pobune i bjeloruskom Lukašenku na mirnom rješenju.

“Gotovo cijelo rusko društvo… bilo je ujedinjeno svojom odgovornošću za obranu svoje domovine”, rekao je Putin. U govoru nije izravno spominjao Jevgenija Prigožina, javlja Sky.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.