Putin ne planira prisustvovati Prigožinovoj sahrani

Autor:

epa10819714 Russian President Vladimir Putin holds an operational meeting via video conference with permanent members of the Russian Security Council in Moscow, Russia, 25 August 2023.  EPA/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

EPA/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Ruski predsjednik Vladimir Putin ne planira prisustvovati pogrebu vođe Wagnerovih plaćenika Jevgenija Prigožina, koji je poginuo kada se njegov zrakoplov srušio prošlog tjedna, priopćio je u utorak Kremlj.

Do pada zrakoplova je došlo dva mjeseca nakon što su Prigožin i njegovi plaćenici pokrenuli pobunu protiv Putinovih najviših vojnih zapovjednika u kojoj su preuzeli kontrolu nad južnim gradom Rostovom i napredovali prema Moskvi prije nego što su se vratili kad su bili 200 km od prijestolnice.

“Prisutnost predsjednika nije predviđena”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima na pitanje hoće li Putin prisustvovati.

Peskov je rekao da Kremlj nema nikakvih konkretnih informacija o pogrebu koji organizira obitelj.

Istražitelji su u nedjelju rekli da su genetski testovi potvrdili da je Prigožin bio među 10 ljudi koji su poginuli u zrakoplovu.

Kremlj je odbacio kao “apsolutnu laž” sugestiju nekih zapadnih političara i komentatora da je Putin naredio da se Prigožin ubije iz osvete.

Economist o Prigožinovoj smrti i Putinovom režimu: “U Rusiji nitko ne očekuje da mu se kaže istina”

OZNAKE: putin, sahrana, prigožin

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.