Putin će održati opsežan govor na znakovitu temu: “Posthegemonijski svijet: pravda i sigurnost za sve”

Autor:

epa10266956 Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with the heads of delegations of the Conference of Heads of Security and Intelligence Agencies of the Commonwealth of Independent States (CIS) member countries via a video conference at the Kremlin in Moscow, Russia, 26 October 2022.  EPA/ALEXEI BABUSHKIN / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

EPA/ALEXEI BABUSHKIN

Ruski predsjednik Vladimir Putin održat će opsežan govor nakon kojeg će uslijediti rasprava u think tanku i forumu u Valdai Clubu , rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov državnoj novinskoj agenciji TASS.

Događaj obećava da će biti “vrlo važan”, rekao je Peskov za TASS, ne navodeći kojim će se temama konkretno Putin baviti.

Međutim, forum je objavio da je naslov sastanka “Posthegemonijski svijet: pravda i sigurnost za sve”.

“Opsežan” govor koji će Putin održati na sastanku “glavni je događaj dana, koji će se sigurno morati analizirati, proučavati, čitati i ponovno čitati još mnogo dana”, rekao je Peskov u četvrtak tijekom redovite razgovor s novinarima.

Na ovogodišnjem skupu sudjelovat će 111 stručnjaka, političara, diplomata i ekonomista iz 41 zemlje, navodi se u priopćenju Kremlja.

“Nova geopolitička situacija i promjene u ruskom sustavu partnerstva utjecale su na geografsku zastupljenost pozvanih na događaj 2022.”, stoji u priopćenju Kremlja.

Bliski istok i sjeverna Afrika, Azija, Latinska Amerika, Afrika i Zajednica neovisnih država (CIS) “mnogo su šire zastupljeni ove godine”, rekao je Kremlj, dodajući da “predstavnici nekoliko zapadnih zemalja također sudjeluju u sastanak.”

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.