HINA/ Damir SENČAR

PUSIĆ O PISANJU NACIONALA “Draže mi je da SDSS ima utjecaj na Vladu nego ekstremna desnica”

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirala je u utorak u ‘Novom danu’ N1 televizije pisanje Nacionala o SDSS-ovom rušenju izbora nove predsjednice Povjerenstva za odlučiuvanje o sukobu interesa.

“U tom glasovanju o povjerenstvu se pokazalo da nije bilo dovoljno glasova za onu kandidatkinju koju je HDZ gurao. Za mene je to nečuvena situacija i nerazumljivo mi je zašto se HDZ ugurao u tu poziciju. Orešković se pokazala kao prvoklasna osoba, iako ni ja nisam bila oduševljena s nekim slučajevima koje su oni razmatrali. Radili su apsolutno visokoprofesionalno u situaciju u kojoj su prva garnitura, uspostavljali su instituciju od nule. Orešković i ostali ljudi iz Povjerenstva su radili prvoklasni posao i hvala im na tome. Stalo mi je da jedna institucija koja se pokazala tako dobrom nastavi posao. Vladajući su poslali poruku da će izbaciti van one koji rade dobar posao. To je jedna krajnje loša poruka. Orešković je odustala od kandidature, žao mi je što ju je povukla”, kazala je Pusić.

Upitana može li biti većine bez SDSS-a, Pusić kaže kako vladajući možda mogu ‘zahvatiti’ nekoga na desnici. “Draže bi mi bilo da SDSS ima utjecaj na Vladu nego neka ekstremna desnica”, poručila je.

Komentiraj