PUPOVAC: “Štetno i uvredljivo za sve narode koji su bili žrtve ustaškog režima”

HINA/ Denis CERIĆ
hina

Predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, komentirao je za televiziju N1 preporuke Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima.

Nakon objave preporuka Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima te objave ‘Dokumenta dijaloga’ na kojem je Vijeće radilo punih godinu dana, čelnik SDSS-a Milorad Pupovac za N1 je kratko rekao kako Vijeće nije riješilo problem, već je zakompliciralo situaciju te da bolje da nisu napravili ništa nego ovo.

Ove neobvezujuće preporuke unijet će zabunu, i kod policije i kod sudaca da je ustaški pozdrav neustavan. Pa tako već večeras gledamo HOS-ovo znamenje i grb ispred jednog televizijskog voditelja, a sutra na stadionima kad netko dođe s istim pozdravom može reći da pozdravlja poginule pripadnike HOS-a.

Ovo je štetno za ustavnopravni poredak RH, štetno i uvredljivo za sve narode koji su bili žrtve ustaškog režima čiji je ovo bio službeni pozdrav te će stvoriti teškoće i u unutarnjim i u međunarodnim odnosima kada je u pitanju RH.

Na pitanje hoće li o ovome razgovarati s premijerom Plenkovićem i hoće li mu zbog svega uskratiti podršku u Saboru, Pupovac odgovara:

“O ovome ćemo razgovarati ne samo s premijerom Plenkovićem već i s drugim instancama, ne samo predstavnici srpske zajednice već i predstavnici drugih naroda. Mi na to ne možemo gledati pozitivno već sa zabrinutošću i sa strepnjom. To je naš prvi komentar.”

Komentiraj